Tuesday, October 4, 2011

More Than One: Let’s ask for a new improved Server OS MP! Yes We Can!

Yesterday I posted an article about the new Server OS MP, version 6.0.6957.0.

At a first glance all seemed to be well. But the same day I saw many bugs related to the MP coming in, especially on Kevin Holman’s blog. So I decided to pull my posting about that MP and rewrite it. Which I did.

But frankly, that’s not enough. Like a restaurant, it can only become good or even better when it’s guests are giving good positive feedback. This analogy goes for the MPs as well. I don’t like bashing nor flaming. But giving good feedback instead is something else.

This morning I talked with Bob Cornelissen about it. He is a Dutch SCOM addict and knows his stuff inside and out. Both we felt something has to be done besides blogging about it.

Bob’s posting is to be found here: http://www.bictt.com/blogs/bictt.php/2011/10/04/asking-for-a-quick-fix

So therefore we have decided to post a bug report on Connect about the issues found in this MP and asking for a new version which fixes those issues:
image

By blogging about this bug report we hope that many of you will add their vote as well in order to get it top on the list of Microsoft. This way we can aim for a new MP containing all the required fixes.

 

Do YOU join us?

 

Bug report is to be found here and here and here :).

When these links don’t work, try this one: https://connect.microsoft.com/OpsMgr/feedback/details/692944/new-server-os-mp-version-6-0-6956-0-has-some-bad-bugs

7 comments:

Marc Klaver said...

I would love to join, but I get a page not found :(

Marnix Wolf said...

Hi Marc,

Strange it is. I have added a direct link though at the end of the blogposting. Hopefully that one works.

Thanks for your support! Much appreciated, especially from people like you who I look upon as good MP authors.

Cheers,
Marnix

Christopher Keyaert said...

Same for me, the page doesn't work.

There is also a bug with the news reports deployment on SQL2005 :

Data Warehouse failed to deploy database component. Failed to deploy Data Warehouse component. The operation will be retried.

Exception 'DeploymentException': Failed to perform Data Warehouse component deployment operation: Install; Component: Script, Id: '3a49a530-26a2-c525-35fe-69df5898f150', Management Pack Version-dependent Id: 'f652ee20-fdfd-1cb2-5491-c2cc5fb8daa6'; Target: Database, Server name: 'SCOMDB01\SCOM,1036 ', Database name: 'OperationsManagerDW'. Batch ordinal: 1; Exception: Incorrect syntax near the keyword 'with'. If this statement is a common table expression or an xmlnamespaces clause, the previous statement must be terminated with a semicolon.

Incorrect syntax near ','.

Incorrect syntax near ','.

Incorrect syntax near ','.

Incorrect syntax near ','.

Incorrect syntax near the keyword 'ELSE'.


Regards
Christopher

Steve Beaumont said...

Same problem for all the links, Page cannot be found.

There is this bug raised about this problem (bug for a bug!)

https://connect.microsoft.com/OpsMgr/feedback/details/692973/can-not-see-the-latest-bug-report-in-the-feedback-section

SqlerOl said...

You have to register at connect to vote (see upper right coner of "not found" page)

John Bradshaw said...

Links work fine now
John Bradshaw

PS Thx for raising this Marnix. Looks like Field Testing was minimal.

bobcornelissen said...

The bug posted about not being able to see the bug from Marnix is solved now it seems. I think they added rights to the SCOM CEP group to the bug template for management pack bugs. They thought that might have been the problem. In any case the ones I knew had this issue can now see the bug. I have changed my bug by mentioning both workaround and that it is fixed and set it to private status (as I cant change it to solved state).

My thoughts about the issue at hand are listed in my blog post that Marnix mentions. I have added some comments to it this morning to make things more clear of why we do it and more clarifications about the issues at hand and solutions.